JokeJoke.nl

Schilderen en Tekenen op maat

Techniek en werkwijze

Verschillende technieken en materialen

Ik schilder met allerlei materialen, hierbij kun je denken aan olieverf (milieuvriendelijke op waterbasis), acrylverf of acrylinkt en ik maak gebruik van verschillende technieken. Ik schilder altijd nat in nat en in meerdere lagen. Deze technieken zorgen voor mooie overgangen en diepte in een schilderij.

Daarnaast gebruik ik andere technieken, bijvoorbeeld mix media, reliëf, het gebruik van sjablonen en nog vele andere mogelijkheden.

Werkwijze, portretschilderij van een foto

fotosessiemeisje 6 maand

Bij het schilderen of tekenen van een portret ga ik uit van een foto i.p.v. een levend model. Daarbij vind ik het prettig om een aantal foto's te bekijken van het model. Ik leer het model als het ware beter kennen en dat helpt mij bij het schilderen en tekenen.
Van een foto werken heeft ook als voordeel dat het model niet lang in een bepaalde pose, die ik voor ogen heb, hoeft te zitten of te staan. Moet je dit een aantal uur volhouden, dan vergaat het lachen je wel. We kiezen natuurlijk samen een mooie foto uit om na te schilderen of te tekenen en bepalen het formaat van het portret.

Tekenen in kleur of zwart wit

Ik teken met goede (kleur)potloden van o.a. het merk thalens op dik tekenpapier. Ook bij het tekenen is de kwaliteit van het papier en de potloden erg belangrijk om een mooi resultaat te krijgen
Hier werk ik ook weer in verschillende lagen om goede kleuren en meer diepte te realiseren.

Portret ten voeten uit

Een portret ten voeten uit kan te dominant worden in de huiskamer. Het is natuurlijk altijd wat groter dan een portret met alleen kop en schouders, zeker in het geval van een groepsportret of drieluik. Dit kan opgelost worden door de pose aan te passen, niet staand maar zittend bijvoordbeeld, of een iets kleinere afbeelding dan levensgroot.